Wat is assertiviteit? – En hoe assertief te worden

Wat is assertiviteit

Wat is assertiviteit? – En hoe assertief te worden

Wat is assertiviteit? Assertiviteit is uw persoonlijke gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Het omvat het vermogen om assertief te zijn in een niet-bedreigende situatie door controle, assertiviteit en assertieve woorden en gebaren te gebruiken. In de wereld van psychotherapie en psychologie is het een aanpasbare vaardigheid en een gewone manier van verbale communicatie.

U gebruikt uw stem om uw wensen en behoeften te communiceren in plaats van andersom; assertiviteit is niet passief. U kunt uw wensen en behoeften laten gelden door simpelweg uw boodschap te uiten en uw intentie om gehoord te worden. Als ik niet gehoord word, zal ik niet reageren; integendeel, als ik niet reageer, zal ik voelen dat mijn boodschap werd gecommuniceerd en mijn aandacht op mij was gericht, door dit te doen zal mijn boodschap worden gehoord wat is assertief. Ik kan ook assertief reageren door een situatie te creëren waarin ik moet reageren; zoals: "Je onderbreekt me!" Of "Ik wil nu niet praten!" Door een assertieve reactie te geven, stel ik mezelf beschikbaar voor acceptatie en laat ik zien hoe ik zal reageren als iemand probeert van gedachten te veranderen of de controle over mijn boodschap over te nemen.

Het vermogen om assertief te reageren, is hoe je zelfrespect krijgt. U kunt dit bereiken door te leren assertief te worden. Als je leert assertiever te worden, train je jezelf om je eigen gevoelens, behoeften en gedachten te laten gelden. Dit is hoe je begint met het opbouwen van je gevoel van eigenwaarde. Door te leren assertiever te worden, wordt communiceren met anderen een veel gemakkelijkere taak.

Voor meer info klik je deze site aan: Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus