Wat is een Bullet Journal?

Wat is een Bullet Journal?

In zijn woorden is een notitieboek kopen bij My Lovely Notebook | Bijzonder en mooi bedoeld om u te helpen bij het beheren van het hier en nu, het verleden te ordenen en na te denken over de toekomst. Het is een uitstekend systeem dat een permanent register bijhoudt van wat je er ooit voor nodig hebt om het te gooien omwille van de organisatie. Het kan uw planner, schetsboek, dagboek, concepttracker en nog veel meer zijn! Ik ken veel mensen die dit dagelijks gebruiken en merken dat ze over het algemeen veel beter af zijn, en zelfs gelukkiger na een paar maanden gebruik!

Wat is een bullet journal

Het proces van het beheren van uw collecties kan een echte nachtmerrie zijn als u het op de ouderwetse manier probeert te doen. Zelfs met een traditionele spiraalvormige notebook kan het moeilijk zijn om meerdere digitale mediabestanden bij te houden, en het is onmogelijk om te weten wanneer sommige van die bestanden zelfs maar ontstaan, laat staan wanneer ze eindelijk klaar zullen zijn om te plaatsen. in een verzameling op de plank of ergens in een doos. Dat is wat een bullet journal je helpt te doen. Het helpt u bij het beheren van uw digitale media, zodat u precies weet wanneer u ze moet opslaan, wanneer u ze moet geven of verkopen, wanneer u scan- of digitaliseringswerkzaamheden moet uitvoeren en wanneer u een ander soort handmatig of automatisch collectiebeheer moet uitvoeren.

Sommige mensen gebruiken bijvoorbeeld hun dagelijkse logboek om de taken die ze elke dag hebben uitgevoerd op te schrijven en ze vervolgens op te slaan als lijsten in een spreadsheet of als een door dagen gescheiden tab. Anderen schrijven hun taken elke ochtend op een indexkaart op en schrijven die taken elke avond opnieuw voor organisatiedoeleinden. Weer anderen schrijven hun taken gewoon elke dag op een indexkaart. Welke methode je ook kiest, de sleutel is om je gewoon te organiseren … en de sleutel om dat te doen is om dingen op te schrijven zodra je een vrij moment hebt, ook al is het maar terwijl je koffie drinkt … en dan aan het werk gaan.

Meer informatie op: Mylovelynotebook.nl